0920

Συμμετοχή της ΑΠΑ στην 72η σύνοδο των Γενικών Διευθυντών Πολιτικής Αεροπορίας (DGCAs), Μάλτα / 7- 9 Σεπτεμβρίου 2023

Από τις 7 έως τις 9 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στη Μάλτα η 72η  ειδική συνάντηση των Γενικών Διευθυντών Πολιτικής Αεροπορίας (DGCAs) της ECAC, Ευρωπαϊκής Διάσκεψης Πολιτικής Αεροπορίας (ECAC). Η συνάντηση έλαβε χώρα με την ευγενική φιλοξενία των Μεταφορών της Μάλτας, κατόπιν προσκλήσεως του κ. Charles Pace, Γενικού Διευθυντή της Πολιτικής Αεροπορίας Μάλτας. Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Διοικητής της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, κ. Χρήστος Τσίτουρας.

Στην συνάντηση συμμετείχαν επικεφαλής και υψηλόβαθμα στελέχη των πολιτικών αεροποριών διεθνώς. Παρέστησαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του ΙCAO, Juan Carlos Salazar καθώς και ο Περιφερειακός Διευθυντής του Γραφείου Ευρώπης και Β. Ατλαντικού του ICAO, κ. Nicolas Rallo, ο Διευθυντής σε θέματα Αερομεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Filip Cornelis, ο Γενικός Διευθυντής του EUROCONTROL, κ. Raúl Medina Caballero και o εκτελών χρέη Εκτελεστικού Διευθυντή της ΕASA, κ. Luc Tytgat.

Η θεματολογία της συνάντησης κινήθηκε γύρω από τις παγκόσμιες προτεραιότητες στο χώρο της ευρωπαϊκής αλλά και διεθνούς πολιτικής αεροπορίας και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην υποστήριξη και την προώθηση της καινοτομίας, καθώς και στην προώθηση της ανάπτυξης των Βιώσιμων Αεροπορικών Καυσίμων (SAF).

Όλα τα εμπλεκόμενα μέρη δεσμεύτηκαν για προσανατολισμό και συντονισμό των ενεργειών τους από κοινού για μια βιώσιμη, ανθεκτική και καινοτόμο παγκόσμια πολιτική αεροπορία.

SHARE