11

Έναρξη υλοποίησης συμφωνίας συνεργασίας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας / 12-04-2023

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης πραγματοποίησε επίσκεψη στα νέα Γραφεία της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών παρουσία και της ηγεσίας του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, γεγονός που σηματοδοτεί την έναρξη της υλοποίησης της συμφωνίας συνεργασίας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, της Κοινωνίας της Πληροφορίας και της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας. Η ψηφιοποίηση του αρχείου της Α.Π.Α. και η αναβάθμιση της ψηφιακής αλληλεπίδρασής της με τα αεροδρόμια και τις αεροπορικές εταιρείες αποτελούν το αντικείμενο της συνεργασίας της Αρχής με το Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

2

 

Η Α.Π.Α. με αρωγό σε θέματα υποδομών και τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, αποτελεί πλέον «case study» για το αρμόδιο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο Υπουργός κ. Κυριάκος Πιερρακάκης τόνισε τις δράσεις του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που εστιάζουν σε αναβαθμίσεις των δικτυακών υποδομών ασφάλειας και των συστημάτων ERP του Ελληνικού Δημοσίου.

Ο Διοικητής της Α.Π.Α. Δρ. Χρήστος Τσίτουρας εξέφρασε την ικανοποίηση του για αυτή τη συνεργασία και ευχαρίστησε τον αρμόδιο Υπουργό για την άμεση ανταπόκριση όλων των μονάδων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο κ. Γιάννης Παράσχης, CEO και ο κ. Ριχάρδος Λαμπίρης, Πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.», τόνισαν τη σημασία των νέων τεχνολογιών σε θέματα safety και security στο αεροπορικό οικοσύστημα.

3

 

4

 

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης Σύμβουλοι του Υπουργού, τα μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Α.Π.Α., στελέχη του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, η Διοίκηση και το προσωπικό της Αρχής.

SHARE